Förarintyg kvällskurs

Förarintyg kvällskurs

Förkunskaper och information om förarintyg båt kvällskurs

  • Pris för kursen: 1 995 kr inkl.moms 
  • Var: Du läser kursen i våra lokaler på långholmen på adressen Mälarvarvsbacken 2, 117 33 Stockholm 
  • När: Måndag – onsdag kl. 17:30  till 21:30. 
  • Examination: Provet bokas via navexam.se som erbjuder online och fysiska prov. 
  • Kursmaterial: 600kr  Inkluderar, kursbok, övningssjökort, passare, linjal och transportör. Erhålls vid kursstart.  
  • Examinationsavgift: 625 :- (plus 65 :- för den Blå intygsboken) tillkommer och tas ut av Nämnden för Båtlivsutbildning. Betalas kontant alt. via Swish vid provtillfället.
  • Totalt för kursen, kursmaterial, kursbok, blå boken & examinationsavgift: 3220kr 
  • Läs mer om våra olika kursalternativ under fliken Förarintyg meny.
Mörkernavigering under båtpraktik mörker

Om kursen

Förarintyget båt kvällskurs undervisas under 3 dagar på kvällstid på plats i sjömansskolans lokaler med nära anslutning till vatten på Långholmen. Kursen är för dig som är nybörjare på sjön eller vill friska upp gamla kunskaper, men inte vill läsa kursen en hel helg. Du kommer att lära dig grunderna i navigation, sjösäkerhet och sjövägsregler. Efter godkänd och avslutad kurs har du möjlighet att fördjupa dina kunskaper via kustskepparintyget. Vill du ha mer praktisk erfarenhet, rekommenderar vi kursen båtpraktik eller lär känna din båt. Båtpraktik har ett reducerat pris om du har läst ditt förarintyg hos Marinskolan af Steinweg 1000kr mot ordinarie pris 1300kr (Båtpraktik dager kommer att erbjudas under senhösten och bokas separat under bokningar.)

På Marinskolan af Steinweg är vi max 16 personer vid varje kurstillfälle som en covid-19  anpassning, vilket öppnar upp för ett närmare samarbete mellan instruktör och elev, samt erbjuder tillfälle att diskutera olika frågeställningar som kan dyka upp under kursen utan att behöva göra avkall på övrig undervisning. Under dessa 3 dagar blandas teori med praktiskt arbete. Våra kursansvariga har alla en lång erfarenhet av sjöliv och delar gärna med sig av sina erfarenheter till kursdeltagarna.

Krav

Inga formella krav på förkunskaper finns för förarintyget. Dock rekommenderar Marinskolan af Steinweg att du läser och jobbar med det förberedande arbetsmaterialet som du får hemskickade genom att du bokar kursen och du måste var minst 12 år fyllda.

Övrig information

Genom förarintyget båt kommer även din försäkringspremie att bli billigare då du anses vara en utbilda skeppare. 

Vi på Marinskolan af Steinweg ser fram emot att undervisa dig!

Pris

1995kr inkl. moms